Molitva za našu djecu

Molitva za našu djecu
Foto: Denis D.

Oče, tvoja je Riječ Istina i ja potpuno vjerujem u nju. Stoga, u ime Isusovo, vjerujem u svom srcu i govorim svojim ustima da Riječ Božja prevladava u životima moje djece. 

Tvoja Riječ kaže da ćeš izliti svoga Duha i svoj blagoslov na moje potomstvo i na potomstvo mojih potomaka. Vjerujem i kažem – moja djeca su mudra i ona će imati Božje plodove u svom životu, radosno će primati pobožne korekcije te rasti u milosti. Ja volim svoju djecu, i odmalena ću ih marljivo disciplinirati u Tvojoj Riječi.Zbog Saveza s Tobom Oče, moja djeca će biti ona koja mi davaju radost i odmor.Oče, uzimam Tvoju Riječ koja kaže da ćeš se boriti s onima koji se bore protiv mene, i da ćeš mi Ti dati potpunu sigurnost u pogledu moje djece, da ćeš ih s lakoćom voditi i blagoslivljati iz dana u dan.

Oni su blagoslovljeni kada izlaze iz kuće i kada se vraćaju. Ispovijedam da Ti Gospodine, daješ svoje anđele koji imaju osobitu odgovornost nad mojom djecom, da ih prate i brane od svega što nije od Tebe, te da budu usčuvani u milosti i potpunom blagoslovu.

Vjerujem da moja djeca imaju Tvoju naklonost, milost, razumijevanje Tvoje Riječi, i da uživaju veoma veliki ugled u Tvojim očima, Gospodine, kao i u očima ljudi oko sebe.Ispovijedam da su moja djeca učenici koja uče od Gospodina i poslušni Njegovoj volji.

Velik je njihov mir (shalom) i njihovo pouzdanje u Tebe je neometano. Vjerujem da ću uvijek imati mudrost i dobru riječ (savjet) prema njima da ih odgajam u disciplini i uputama Gospodnjim. Oče, Tvoja Riječ izjavljuje da ovako čineći mogu biti potpuno siguran u to da kada moja djeca ostare nikada neće odstupiti od Tvog puta.

Ja predajem svoju djecu Tebi i znam da Ti mogu vjerovati u pogledu njih, imam potpuno povjerenje u to da ih Ti nadgledaš i blagoslivljaš sve dane njihovog života, u Isusovo ime. Hvala ti Oče.

Čitanja:
Marko 11:23, Izaija 44:3, 49:25, 54:13, Mudre Izreke 13:1, 24, 3:4, 2:6, 22:6 Ponovljeni zakonik 28:6, Psalmi 91:11,12, Efežanima 6:4

Povratak na Odnosi