Molitva za naš brak

Molitva za brak
Oče, u Tvojoj Riječi je zapisano da trebamo poštivati naš brak (savez sa našim bračnim supružnikom) kao nešto što je toliko dragocjeno, dostojanstveno, dostojno najveće brige, nešto osobito važno i drago.

Mi se slažemo s Tvojom Riječi i djelujemo u skladu s Njom.Kao potpuno svjestan čin naše slobodne volje, mi stavljamo daleko od nas svaku svađu i postajemo brzi da slušamo, spori da govorimo, i spori na srdžbu. Mi ispovijedamo i vjerujemo da nismo ničim povrijeđeni od svojih supružnika, niti ih ičim želimo povrijediti.

Tvoja Riječ kaže da smo u braku kao supružnici udruženi u zajedničku svrhu i silu (moć), te se stoga obvezujemo da će naš brak biti moćan instrument na zemlji
kao što je i osmišljen da bude.

Naša želja je da naš brak bude primjer Tvoje ljubavi našim obiteljima i prijateljima. Nebeski Oče, upravo sada mi donosimo odluku da ćemo živjeti u harmoniji jedan s drugim. Mi se slažemo da se nećemo predavati sebičnim željama koje izazivaju podjele i nepovjerenje između nas. Izjavljujemo da častimo i cijenimo naš brak držeći našu bračnu postelju neokaljanom.Mi izjavljujemo da je naš brak svaki dan sve snažniji i da je ohrabrenje svima oko nas. Mi se časno predajemo tome da ćemo biti milosrdni, suosjećajni, puni razumijevanja i ljubavi jedni prema drugima. Mi smo uvijek spremni da vjerujemo u najbolje, i mi slobodno opraštamo jedni drugima.

Oče, mi izjavljujemo i stoga utvrđujemo da je naš brak smireno okruženje i tiho odmaralište. Hvala ti Oče što nas zajedno činiš nasljednicima milosti života! Mi smo započeli ovu obvezu pred Tvojim Prijestoljem milosti u ime Isusovo, u autoritetu Tvoje Riječi. Amen.

Čitanja:
Hebrejima 13:4, 2. Timotej 2:24-26, Kološanima 1:10, Filipljanima 2:2,3 , 4:7, Efežanima 4:32, Izaija 32:17,18, Jeremija 1:12, Jakovljeva 1:19, 3:2, 1. Petrova 3:7, Marko 11:23, Matej 18:19,

Povratak na Odnosi