Tvoj Otac te voli

Tvoj otac te voli
Moj Otac me voli!

Nedavno su ove četiri riječi počele odjekivati u mom duhu jače i snažnije nego ikad, rezultirajući u najslađem, najdragocjenijem vremenu zajedništva sa Gospodinom koje znam.

Bio sam privučen više Njemu na način koji ranije nikada nisam iskusio.

Kada navečer legnem u krevet, razmišljam o toj ljubavi. Ako se probudim usred noći,

Njegova ljubav je prisutna u mojoj sobi. Prva misao koju imam ujutro jest: Moj Otac me voli danas i želi učiniti nešto veličanstveno za mene. I sve je to došlo iz rastuće svjesnosti o preplavljujućoj ljubavi koju moj Otac nebeski ima za mene.

Počelo je kada sam došao pred Gospodina i podijelio svoje nezadovoljstvo zbog mog odnosa s Njim. (Ne da je išta bilo krivo s Njim!)

Skliznuo sam u obraćanju s Njim na striktno “poslovnu” razinu: riječ za nedjelju, mudrost za situaciju, provizija (opskrba) za naše domaćinstvo i drugo. Moje vrijeme molitve je uzelo proizvodni mentalitet.

U svoj toj duhovnoj energičnosti nedostajao mi je moj Otac.

Konačno, zastao sam i zapitao: “Gospodine, mora postojati nešto više u mom odnosu s Tobom. Želim mjesto zajedništva s Tobom gdje se mi možemo družiti kao Otac i sin.

Žudim da Te bolje upoznam i da se povežem s Tobom intimnije.”

Čim sam molio na ovaj način, počele su se događati neke stvari.

Bio sam privučen čitati stihove koji govore o Božjoj ljubavi za mene. Saznao sam iz

Ivana 17:23 (The Amplified Bible) da me moj nebeski Otac voli isto kao što voli Isusa!

Meditirao sam o onome što Pavao naziva “širina, dužina, dubina i visina” Božje ljubavi (Efežanima 3:13-21) i da me Bog želi voljeti neizmjerno daleko više od onoga što ja ikada mogu moliti ili misliti.

Često bih jednostavno rekao sebi “Moj Otac me voli” i smiješio bih se dok se mir podizao u mom srcu. To je doslovno promijenilo moj život iznutra prema van. Iskusio sam božansku transformaciju.

Osjećam kao da sam rođen ponovo,…ponovo.

Što s potrebama?

A što, možda ćeš pitati, sa odgovorima, mudrošću, provizijom i vodstvom koje trebam?

Pa, ovo otkrivenje o Božjoj ljubavi je odvelo moju vjeru na potpuno novu razinu.

Vidiš, Galaćanima 5:6 kaže da vjera radi (da je djelotvorna) kroz ljubav. Shvatio sam da je moja vjera aktivirana, energizirana, izgrađena i osnažena znajući ljubav koju moj Otac ima za mene.

Postoji novo pouzdanje da štogod pitam Oca je moje. Zašto? Zato što me On voli. Ovo je otvorilo nova vrata u mom srcu da vjerujem i primim od Boga.

Ako dopustiš ovoj ljubavi od Boga da raste u tvom srcu, ona će riješiti toliko puno problema s kojima se suočavaš. To je zato što ćeš biti posve siguran i uvjeren u Očevu brigu i ljubav.

Božja ljubav će biti toliko živa u tebi da će otkloniti brigu i učiniti da položiš svoj život za druge. Tvoj fokus više neće biti na tebi. Bit će na Božjoj ljubavi za tebe, tvojoj ljubavi za Njega i tvojoj ljubavi za druge.

Ti možeš postati tako obuzet (prožet) Božjom ljubavlju da nećeš čak ni primijetiti kad je uvredljiva riječ izgovorena protiv tebe. To jednostavno neće utjecati na tebe (neće te dirnuti, povrijediti). Božja ljubav za tebe će postati tako stvarna da će svaki odgovor izaći iz čistog, ljubavlju ispunjenog srca. Što veću svjesnost imaš o Božjoj ljubavi za tebe, veću ljubav ćeš imati za druge.

Abba, Oče

Ne bi nam trebalo biti iznenađenje kada kažemo: “Moj Otac me voli!” Uostalom, ova izjava je jedan od najvećih (najznačajnijih) razloga zašto je Sveti Duh poslan da živi u nama.

Došao je prenijeti (saopćiti) Očevu ljubav.

Rimljanima 5:5 kaže: “… ljubav Božja je izlivena u našim srcima po Duhu Svetom koji nam je dan.” Otac izlijeva Svoju ljubav u naša srca. I On upotrebljava Duha Svetog da to učini.

Što točno Duh Sveti govori našima srcima? Galaćanima 4:4-6 nam kaže: “U punini vremena Bog je poslao Svog Sina, rođenog od žene, rođenog pod zakonom, da otkupi one koji su bili pod zakonom da bi mogli primiti posinjenje. I zato što ste sinovi, Bog je poslao Duha Njegovog Sina (Svetog Duha) u naša srca koji vapi: Abba, Oče.”

Abba, Oče je najintimnije ime koje dijete može dati svome ocu. Neki prijevodi prevode tu riječ kao “Tata”. Ali, doslovni grčki prijevod za Abba, Oče je “Moj Otac, moj dragi Otac!”

Vidiš li sada zašto mi govorimo “Moj Otac me voli”? To je, u suštini, razlog zašto je Sveti Duh bio poslan – da uvjeri naša srca. Sveti Duh vapi (zove) Abba, Oče! I on vapi (zove) u tvom srcu upravo sada!

Ponovno otkrivanje (pronalaženje) Božje ljubavi

Ja molim da ti uistinu shvatiš (spoznaš) bezgraničnu, nenadmašnu, preplavljujuću ljubav Svog Oca. On želi (žudi za tim) da učini nešto veličanstveno za tebe danas i On te želi voljeti neizmjerno daleko više iznad onoga što ti ikada možeš pitati ili misliti.

Počni danas ponovo otkrivati Božju ljubav za sebe. Započni govoreći:

„Moj nebeski Otac me voli. On se brine za svaki detalj u mom životu. Ja motrim način (vrstu) ljubavi koju Otac ima za mene kada se mogu zvati djetetom Boga. Ja sam dijete Boga i primam sve što moje naslijeđe (baština) dozvoljava. Hvala Ti, Oče, što me voliš toliko koliko me voliš!“

Dok počinješ nanovo shvaćati (uviđati) ljubav koju Bog ima za tebe, ohrabrujem te da učiniš tri stvari:

  1. Identificiraj svako djelo Božje ljubavi u tvom životu – veliko ili malo
  2. Dok identificiraš ta djela ljubavi, uzmi vremena da kažeš: “Moj Otac me voli!”
  3. Veličaj ta djela ljubavi kroz slavljenje i zahvaljivanje

Sada uzmi vremena da se umiriš i čuješ Njegov glas. Slušaj vrlo pozorno.

Duboko iznutra Sveti Duh vapi (zove) – objavljujući, uvjeravajući.

On govori, Tvoj Otac, tvoj dragi Otac te voli!

Autor: George Pearson

Kategorija: Odnosi / Stvarna pomoć