Kako postati slobodan od dugova?

Kako postati slobodan od dugova
Postati slobodan od dugova i kredita jest nešto što svaki kršćanin može – i treba – ostvariti.

U Rimljanima 13:8, Biblija nam govori da „nikomu ništa ne budite dužni, osim da ljubite jedan drugoga“ ili „držite se dalje od duga, niti jednom čovjeku ne budite dužni, osim da ljubite jedan drugoga“ (prema The Amplified Bible).

Zapravo, kao vjernici, mi trebamo biti zajmodavci (oni koji posuđuju) a ne dužnici. (Ponovljeni zakon 28:12)

Zar je nešto veliko zadužiti se sada kada cijeli svijet izgleda da je u dugu? Upravo u tome jest problem – dug je dio svjetskog sustava financiranja. To je sustav smišljen od strane đavla da nas drži u ropstvu svijetu (vidi Pon.zak..28:15,43-33, Izreke 22:7) Isus nas je, međutim, oslobodio od prokletstva zakona i mi smo slobodni hodati u kompletnom Abrahamovom blagoslovu (Galaćani 3:13-14).

Možda misliš, „Razumijem da nam Pismo govori da iziđemo iz duga. Ali koliko je realno za mene da uopće razmišljam o posjedovanju automobila ili kuće ili bilo koje druge lijepe stvari koju želim, ako nisam spreman pozajmiti novac da ih dobijem?

To je dobro pitanje, stoga želimo podijeliti s tobom slijedeće snažne istine koje smo otkrili – i iskusili – u Božjoj Riječi.

Odluči da ćeš izići iz duga i živjeti slobodan od dugova (kredita)

Započni tako što ćeš Riječi dati prvo mjesto u svom životu i učiniti je svojim konačnim autoritetom. Uz to, trebaš odlučiti poslušati Rim.13:8 i vjerovati Bogu da će On biti izvor svih tvojih potreba i želja. Odredi biti jednodušan (vidi Jakov 1:8, 22-25), a zatim meditiraj na Riječi (Ps.1:1-3, Jošua 1:8).

Stavi Boga na prvo mjesto u svojim  financijskim poslovima

Odluči da ćeš vršiti Božju Riječ i davati desetinu, bez obzira što dolazi na tvoj put, i da ćeš biti davatelj (Malahija 3:8-12, 2.Korinćanima 9:6-15). Desetina postavlja temelj za tvoj financijski uspjeh. (Pogledaj priznanje za davanje ispod.)

Vjeruj Bogu za svoj svakodnevni kruh

(Mt.6:11)

Svakodnevni kruh je, u stvari, novac koji treba za svakodnevno funkcioniranje tvog kućanstva. Tvoje desetine i davanje bit će uključene u to, ali nemoj varati samog sebe. Budi siguran da si u količinu „kruha svagdašnjeg“ uključio i ispunjenje drugih stvari – kao što su otplaćivanje dugova, i sl. – povrh desetine, davanja i potreba.

I zapamti, nemoj pisati čekove kojima ćeš ići u ‘minus’ – one koje tvoj bankovni saldo neće pokriti. To je prijevara.

Složite se

(Mt.18:19)

Neka se tvoj supružnik složi s tobom. A ako nisi u braku, pronađi snažnog vjernika da se složi s tobom.

Zgrabi to vjerom

Slijedi principe postavljene u Marku 11:23-24. Vjeruj svojim srcem i priznaj svojim ustima da su tvoje potrebe ispunjene, da si van duga, da su ti otvoreni prozori neba, da je stostruki povrat tvoj u ovom životu i da u području financija djeluješ u skladu s Božjom mudrosti. (Vidi Izreke 2:1-10, 3:13-18).

Sveži đavla u Isusovo Ime

(Mt.18:18, Mk.16:17, Jk.4:7, Ef.6:10-18)

U Isusovo Ime zapovijedi sotoni i njegovim snagama da iziđu iz tvojih financijskih poslova. Kada je u tvoje financije uključena tvoja obitelj, važno je da suprug i/ili otac – koji je odgovoran kao duhovna glava obitelji – preuzme vodstvo u ovom otporu na đavolje napade.

Odriješi (oslobodi) sile neba u svoje financijske poslove

(Heb.1:14, Ps.103:20)

Božji anđeli su tvoji službujući duhovi i oni će ti također pomagati.

Slavi Boga zbog manifestacije Njegove sile u tvojim financijskim poslovima

(Ps.9:1-4, 67:5-6, 68:19)

Slavljenje drži širom otvorena vrata obilju. Kada je kanal između tebe i Boga čist, možeš primiti Njegova obećanja.

Konačno, važno je shvatiti – i odlučiti – živjeti za davanje (Ef.4:28). Živi na prirastu od svog davanja, tj. dođi na mjesto u svom financijskom životu na kojem će prihod od tvog posla postati tvoje sjeme za davanje.

I kako budeš sijao, vjeruj u stostruku žetvu. Biti ćeš blagoslov drugima i bit ćeš bez duga. Bog će te blagosloviti i „tako obilato izliti na vas svaku vrstu milosti da možete imati uvijek i u svemu sasvim dovoljno svega i još imati viška za svako dobro djelo“ (2.Kor.9:8).


Autor:
Kenneth Copeland

Kategorija: Financije / Stvarna pomoć