Što kad se ozdravljenje ne vidi?

Što kad se ozdravljenje ne vidi
Ti znaš da Bog želi da si zdrav i poduzeo si sve korake koji su ti poznati iz Božje Riječi kako bi primio iscjeljenje.

Ali iz nekog razloga, izgleda da se tvoje okolnosti ne mijenjaju – ozdravljenje se ne manifestira u tvom tijelu.

Što ćeš sada učiniti?

Kao prvo, važno je razumjeti da Bog nije pogriješio s tobom. On to ne može, jer u Njemu nema pogreške. Nije Bog taj kojem nedostaje iscjeliteljske sile. Ozdravljenje uvijek dolazi. Međutim, ono se uvijek ne primi.

Kad je zahtjev za iscjeljenjem učinjen u Božjoj sili, iscjeliteljska moć Isusa Krista poteći će u tijelo osobe i učiniti ga cijelim.

Priča iz Ivana 5, govori o čovjeku koji je 38 godina bio nemoćan. Ova priča nam možda daje najbolju sliku frustracije s kojim se i današnji vjernici suočavaju u želji da budu iscijeljeni, a ipak nisu u stanju učiniti da se to dogodi kad to najviše žele i trebaju.

Čitamo kako je, iz dana u dan, nepokretan čovjek ležao kraj ribnjaka u Bethesedi, nadajući se da će nekako biti prvi koji će ući u vodu kad je anđeo pokrene, jer ako bude prvi koji to učini, on bi mogao ozdraviti.

Ali onda je došao Isus. Upitao je čovjeka, Želiš li ozdraviti? Invalid mu je odgovorio, ‘Gospodine, nemam nikoga da me spusti u ribnjak…“ (pogledajte stihove 6 i 7).

Značajan detalj u njihovom razgovoru jest da je čovjek bio toliko usredotočen na problem nemogućnost da uđe u vodu prije nekoga drugog, da uopće nije uzeo u obzir da zatraži od Isusa da mu pomogne – da ga izliječi.

Kao i ovaj čovjek, mnogi vjernici danas žele biti ozdravljeni, a ipak nemaju volju za ozdravljenjem. Koja je razlika?

Razlika je u odlučnosti kojom se traži sila Božja. Uostalom, Bog je poslao svoju Riječ, i prema toj Riječi ozdravljenje je već stečeno krvlju Isusovom. Ostalo je na nama. Moramo djelovati u tom novom krvnom savezu kako bismo dobili rezultate koje želimo.

Ipak, za ona vremena u kojima nam izgleda da je Božja iscjeliteljska sila nekako u ‘kratkom spoju’ i jednostavno ne teče kroz naše živote, Biblija ukazuje na neka problematična područja koja mogu biti razlog za nedostatak zdravlja ili iscjeljenje. Neka od tih problema uključuju:

  • Neuspjeh da oprostimo drugima (Marko 11:25-26
  • Neuspjeh u držanju zapovijedi ljubavi (Ivan 13:34)
  • Nedostatak znanja i vizije (Hošea 4:6; Izreke 29:18)
  • Neraspoznavanje Gospodinovog tijela kod uzimanja obroka saveza (Gospodnje večere) (1.Korinćanima 11:23-32)
  • Nedostatak integriteta u srcu (Psalam 25:21)

Pošto znamo da s Bogom nema neuspjeha, očito je da, kad vjernici ne primaju ozdravljenje, problem leži negdje drugdje. Imajući to na umu, trebamo shvatiti da iscjeljenje u velikoj mjeri ovisi o čvrstom stavu u činjenici da je Bog čuo našu molitvu i da je odgovorio na nju.

Izazov je, dakle, u tome da ne skrećemo od Božje Riječi. Drugim riječima, to znači da moramo držati svoj jezik u skladu s onim što Božja Riječ govori o iscjeljenju.

Kako bi ostao u skladu s konačnom Riječi o ozdravljenju, predlažemo ti da uzmeš slijedeće stihove. Potraži ih u svojoj Bibliji, čitaj ih iz dana u dan i meditiraj (razmišljaj) nad njima. Možda će ti pomoći savjet da ih napišeš na papir tako da imaš lakši pristup do njih u toku dana.

  • Izreke 10:11, 12:18, 13:3, 15:4, 16:24, 18:21
  • Psalam 34:13-14
  • 1.Petrova 3:10-11

Usput, možda će ti biti zanimljivo znati da su 9 od 11 pošasti koje su zadesile Izraelce, kako je zapisano u knjizi Brojeva, bile uzrokovane zlouporabom jezika. Dakle, tvoja usta – i tvoje riječi – također mogu raditi za tebe i donijeti zdravlje i iscjeljenje u tvoj život. Ili će raditi protiv tebe, donoseći ništa drugo osim štete…

Učini da rade za tvoje dobro. Uskladi ih s onim što je Bog rekao. Izgovaraj Riječ – i nastavi govoriti, nastavi govoriti… Kako to budeš radio, Bog će to potvrđivati. A On kaže – ti si iscijeljen!

Foto: Denis D.

Kategorija: Zdravlje i iscjeljenje / Stvarna pomoć