Kristov um – Božji način razmišljanja

Kristov um
I mi smo upoznali ljubavkoju Bog ima prema nama i povjerovali joj.Bog je ljubavi tko ostaje u ljubavi,u Bogu ostaje, i Bog u njemu.“ – 1. Ivanova 4:16.

Upoznali smo da je Ljubav najbolji put. Povjerovali smo u ljubav. Vjerujemo da je ljubav bolja od sile, bolja od argumenata (dokaza), bolja od novca, i bolja od odlaska na sud.

Bilo je teško vjerovati u ljubav Božju prema nama kada bi se pojavile teškoće u naš život, ali sada znamo da sve te „nenormalne“ stvari nisu proizvod ljubavi. One dolaze od neprijatelja koji želi svrgnuti s vlasti ljubav iz naših srca.

Postići Božji način razmišljanja za nas znači postati pobjednik. Čim postanemo svjesni Božanskog načina razmišljanja (misao ‘Bog u meni’, Kristov um), tada ćemo se unutar sebe početi pouzdavati u Boga. Tada ćemo zaista znati da je: „veći (moćniji) Onaj koji je u nama, nego onaj koji je u svijetu“ – 1. Ivanova 4:4.

U nama će biti sveta odvažnost, neustrašivost kakvu ima i Isus. Bez obzira što nam se dogodi, On je unutar nas i On će nas preuzeti.

Mi imamo Njegove sposobnosti, Njegovu hrabrost, Njegovu snagu.

To nas izbavlja iz područja neuspjeha i stavlja nas u područje uspjeha. Rimljanima 5:17 (prijevod Weymouth): „Jer ako je, kroz grijeh jedne osobe, smrt iskoristila tu osobu da postigne suverenitet, još više će oni koji primaju Božju preplavljujuću milost i dar pravednosti vladati kao kraljevi kroz jednu osobu, Isusa Krista.“

Mi smo primili dar – Pravednost. Mi smo primili obilje Božje milosti. Mi vladamo kao kraljevi u kraljevstvu Života i Ljubavi.

Bog nikada nije namjeravao da budemo sluge i da imamo pokoran (ropski) duh. Ljubav nas izdiže iz područja ropstva i stavlja u područje sinovstva. (Dakle, mi nismo u kraljevstvu sluga već u kraljevstvu sinova – o.p.).

Ljubav nas vodi daleko od osjećaja inferiornosti i daje nam osjećaj jedinstvenosti (istovjetnosti) s Kristom.

Stari kompleks manje vrijednosti (inferiornosti) koji dolazi od grešne savjesti (svjesnosti grijeha) je uništen. Svijest Ljubavi i svijest sinovstva zauzeli su svoje mjesto.

Čovjek ne može imati ropski duh i uživati stvarnost sinovstva. Mi smo gospodari, mi smo osvajači, mi smo pobjednici upravo zato što smo Jedan s Njim. Mi imamo Njegove sposobnosti, Njegovu mudrost, Njegovu snagu, Njegovu Ljubav.

Duhovno, mi smo potpuno slobodni ljudi. Mi prebivamo u Bogu i Bog prebiva u nama.

Čekati pred Gospodinom za Njegovu moć ili neki posebni blagoslov za kojeg si čuo je nepotrebno, jer to već imaš u sebi, ako si primio Duha Svetog koji je izvor svih iskustava.

Autor: E.W.Kenyon

Kategorija: Identitet / Stvarna pomoć