Riječ koja nas oprema silom

Riječ koja nas oprema silom
Riječ Božja nikad se ne vraća prazna. Tako je zapisano u Bibliji i svi koji su eksperimentirali s njom nisu ostajali isti. Ona je mijenjala ljude prije dvije tisuće godina i isto radi do današnjih dana. Riječ Božja nepresušan je izvor svake vrste bogatstva.

Pozivamo te na istinsku trpezu, propovijedanju riječi koja daje okrjepu i ispunja svaku ljudsku potrebu u Isusu Kristu.

Gloria Copeland je žena koja itekako ima što reći o uspješnom životu. Evo kako opisuje događaje s početka sedamdesetih godina prošloga stoljeća – prije gotovo četrdeset godina.

– Svoj novi život započela sam u komforu svojeg vlastitog doma. Zapravo, da budem iskrena i nije baš puno komfora bilo u toj maloj iznajmljenoj kući s krevetom na izvlačenje, limenim loncem za kavu i Ken-ovim uradi sam stolićem. Bilo je to daleko od udobnosti, ali ipak je to bio dom. Ne imajući baš mnogo što za činiti, osim buljiti u zidove sa stolića sam dohvatila Bibliju i pročitala posvetu Kenove majke: “Ken, mili, najprije traži kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a sve ostalo će ti se nadodati. Matej 6:33″

Pomislila sam, Hej, interesantna neka stvar ovdje piše. Očajno mi je trebalo da mi neke stvari budu nadodane. Okrenula sam na “Stoga najprije tražite” poglavlje – Matej 6. Počela sam čitati i uskoro, došavši do 26. retka, pročitala da je Bogu stalo do ptica što lete nebom.

Te riječi učinile su da počnem vjerovati.

Redak “Stoga najprije tražite” nije mi govorio kao taj o pticama. Uvidjevši da je Bogu stalo do ptica, pomislila sam, pa ako je Bogu stalo do ptica, mora da mu je i do mene stalo, kad Isus dalje kaže “Zar vi niste mnogo vredniji od njih?”

Ništa nisam znala o (na)novom rođenju. Nikada nisam ni čula taj termin. Ali sam rekla: “Gospode, ako išta možeš učiniti s mojim životom, uzmi ga i učini nešto s njime.”

Eto tako sam se ja (nanovo) rodila. Otvorila sam se Božjoj Riječi i vjera je ušla …